У оквиру Пословне академије Привредне коморе Србије, биће организована тромесечна предавања на „Академији модног дизајна Сузане Перић”, која почињу 25. септембра и полазницима ће пружити знања о модном дизајну и циркуларној економији у модној индустрији.

Директорка Сектора предузетништва ПКС Бранислава Симанић позвала је младе да се пријаве на Академију, у оквиру Пословне академије ПКС, истакавши да ће сви полазници имати прилику да науче о модном дизајну.

„Осим креативног дела важан је и економски део. Ми ћемо их научити како да покрену сопствени посао, како да се региструју, како да управљају финансијама, на који начин њихово пословање може да буде економски исплативо”, казала је Симанић.

Ова Академија трајаће три месеца, а предавања ће бити организована једном недељно, уз менториски рад и консултације са модном дизајнерком Сузаном Перић.

Програм Академије нуди много тема, као што је модни менаџмент, маркетинг, новинарство, јавни наступ иновације у моди, зелену моду и друге, циљна група су млади са завршеном средњом школом, али могу бити и студенти.

Академија ће у фокус ставити “животни циклус производа”, од производа до отпада, а имајући у виду чињеницу да Србија нема системско решење за управљање текстилним отпадом.

Модна дизајнерка Сузана Перић рекла је да јој је част што ће имати прилику да својим искуством и образовањем научи нове генерације, као и да их подржи у њиховом бизнису, да им буде потпора.

Полазници Академије ће, након завршеног програма, добити сертификат о похађању, као и могућност запошљавања.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here