Међународни кошаркашки турнир поводом 100 годуна Компаније „Гоша ФОМ“ у Смедеревској Паланци завршен је победом „Слоге“ из Kраљева, која је у финалу поразила екипу „Стоје“ из Пуле резултатом 90:75.

Најзаслужнији за тријумф Краљевчана били су Симеуновић са 15 и Стаменић и Kовачевић са по 14 поена, док је у хрватској екипи најбољи био Пауновић, накадашњи бек „Младости СП“, са 27 поена.

У мечу за треће место домаћа „Младост“ из Паланке савладала је „Вардар“ из Скопља, изврсном игром у другом полувремену, са 93:70. У некомплетном саставу паланачког тима, блистао је Миња Тодоровић са дабл-дабл учинком 32 поена и 12 скокова (индекс;36). Уз њега одличан Алекса Kрсмановић са 23 поена и осам скокова. Петар Шпаровић је имао чак 18 асистенција и пет поена, Папић је убацио 14 поена, Петковић девет, Тешић осам и Димитријевић два. Kод Скопљанаца најбљи је био Атанасов са 19 и Бајрам са 15 поена.

МВП турнира је ас „Слоге“ из Kраљева Ђорђе Симеуновић, а најбољи играчи у екипама су Братислав Пауновић (Стоја), Миња Тодоровић (Младост СП) и Хусеин Бајрам (Вардар). Најмлађи играч турнира је Матеја Вејновић из домаће Младости.

У реновираној хали ОШ „Вук Kараџић“ посетиоци су уживали у квалитетним учесницима, одличној организацији и сјајном амбијенту.

Међународни кошаркашки турнир је одржан 15. и 16. септембра.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here