ПЕНЗИОНЕРСКА КАРТИЦА У УПОТРЕБИ ОД 1. ОКТОБРА

0
185

Пријављивање најсгаријих грађана Србије за Пензионерске картице траје, не постоји временски рок за пријављивaње и корисници пензија то могу учинити у сваком тренутку, а њено коришћење биће могуће од 1. октобра.

Пријава за Пензионерску картицу је једноставна и подноси се само уз лично карту у филијалама Фонда ПИО, електронски, на сајту Фонда www.pio.rs или у било којој пошти у Србији. Захтев се подноси лично, преко законског заступника или пуномоћника, а издавање картице је бесплатно и не плаћа се њено одржавање.

Истовремено, ПИО фонд паралелно ради на формирању организоване мреже давалаца погодности, друштвено одговорних компанија, јавних институција и привредних субјеката који су прихватили препоруку Владе Србије и понудили додатне погодности за кориснике Пензионерских картица, а према доступним информацијама, до сада се одазвало око 350 предузећа, компанија и малопродајних ланаца из читаве земље.

Право на издавање и коришћење персонализоване Пензионерске картице нове генерације коју издаје Републички фонд ПИО, остварују сви пензионери РФ ПИО, корисници новчаних накнада, привремене накнаде по основу друге и треће категорије инвалидности, корисници привремене накнаде за време незапослености који нису преведени у инвалидску пензију и инвалидна деца – корисници привремене накнаде преко Фонда ПИО.

Сви који су се пријавили, добиће позив да дођу у Фонд када њихова картица буде урађена, а морају лично да је преузму, јер је неопходно да потпишу сагласност за обраду података коју ће радити искључиво Фонд, који ће им додељивати бодове по оствареној потрошњи, за додатне бенефите. А уз ову картицу, пензионерима су обезбеђене различите погодности – попусти, поклони и дргуги бенефити.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here