Школа „Херој Радмила Шишковић” из Смедеревске Паланке изабрана је да учествује у престижном ЕДУ4С програму за педагошке иновације, који организује Фондација „Образовање за Србију”, а учитељица Дијана Влајић је, својим изузетним радом и посвећеношћу заслужила да буде једина изабрана учитељица из општине Смедеревска Паланка која ће учествовати у овом престижном програму.

Њена иновативност, креативност и преданост образовању препознати су на националном нивоу као пример изузетности у образовној пракси.

Овај програм, који је акредитовао Департман за међународно образовање Универзитета у Кембриџу, представља значајан корак напред у развоју педагошких компетенција учитеља и наставника и потврђује посвећеност врхунском образовању паланачких наставника.

ЕДУ4С програм, који започиње у јулу 2024. године и траје две године, омогућиће нашим наставницима да развију своје педагошке и лидерске вештине кроз интензивну обуку, менторство и учешће у глобалној еду-лидерској заједници.

Ово је први пут да се програм реализује у Србији, на српском језику, и намењен је проактивним и мотивисаним просветним радницима који теже ка изврсности.У овом бесплатном програму учествује 25 одабраних наставника из Србије, који добијају пуну стипендију и светски признат сертификат Универзитета у Кембриџу, што потврђује њихове иновативне педагошке компетенције и доприноси унапређењу наставне праксе.

„Овај програм је више од обуке. Он је наше улагање у компетенције и вештине будућих еду-лидера, који ће покренути позитивне промене у својим школама и заједницама“, изјавила је управитељка Фондације „Образовање за Србију” Светлана Белић Малинић.

Учествовање у овом програму ће нашим наставницима пружити јединствену прилику да развијају и спроводе нове педагошке методе, учествују на међународној Кембриџ конференцији и деле своја искуства са наставницима широм света.

Ово ће, такође, значајно допринети унапређењу образовног система у не само у паланачкој школи, мего и шире, а школа „Херој Радмила Шишковић” препозната је као лидер у образовним иновацијама и креативности.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here