Инфо-центар на ком грађани могу да добију све информације у вези са Пописом пољопривреде 2023 почиње са радом данас, 28. септембра и биће отворен до 15. децембра.

Грађани ће информације и одговоре на питања моћи да добију позивом на број 0800-444-005, свакога дана од осам до 20 часова. Позиви су бесплатни и доступни са територије целе Србије, из фиксне мреже Телекома Србије и мобилних мрежа.

Попис пољопривреде почиње 1. октобра, када ће на терен кренути 3.000 обучени пописивача, 300 општинских и 16 регионалних координатора који ће током два и по месеца прикупљати информације о пољопривредним газдинствима на основу Адресара у којем су уписана. Све податке уносиће директно у електронски Упитник на лаптопу.

Пописом ће бити обухваћена сва пољопривредна газдинства на територији Србије, без обзира на статус – породична газдинства, газдинства правних лица и газдинства предузетника – објашњавају у Републичком заводу за статистику, а прикупљаће се идентификациони подаци газдинства, земљишни фонд и категорије коришћења пољопривредног земљишта, подаци о радној снази и подаци о броју стоке.

За Смедеревску Паланку ангажовано је њих 29.

Попис би требало да се спроведе од 1. октобра до 15. децембра. Први резултати биће објављени крајем јануара следеће године.

Плата пописивача зависиће од учинка, минимална ће, према очекивањима, износити око 60.000, док је пројектована око 150.000 динара.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here