Станиславу Димић, самохрану мајку троје деце из села Придворице, код Смедеревске Паланке, која живи сама и сама издржава своју децу, посетио је председник Скупштине Србије у протеклом мандату Владимир Орилић који јој јепоручио да на подршку своје државе може увек да рачуна.

Дом породице Димић, коју уз Станиславу чине и њене две девојчице, ученице седмог и трећег разреда основне школе и син предшколац, Орлић је посетио са председником Општине Смедеревска Паланка Николом Вученом. Током разговора, Станислава је указала на све изазове са којима се свакодневно сусреће настојећи да обезбеди достојанствен живот својој деци и себи.

Станислава је истакла да је свесна чињенице да је у Србији претходних година урађено много зарад унапређења услова живота свих грађана, укључујући и оне најугроженије, а како је наш портал раније писао, она је од Општине Смедеревска Паланка добијала пакете помоћи и средства за хигијену, јер јој је тадануправо то било потребно.

Иако живи само од социјалне помоћи која износи 16.000 динара, Станисава не тражи много, каже да има малу башту и кокошке, да и њој, као и свима новац треба, али да су јој у овом тренутку, пред почетак зиме, много потребнија дрва за огрев.

Пошто је саслушао Станиславу и из прве руке чуо који су то конкретни кораци које је Општинска управа предузела како би олакшала живот својим грађанима, посебно самохраним мајкама и многочланим породицама, Орлић је рекао да рад за народ и искључиво његове интересе, брига о сваком човеку, представљају приоритет политике коју предводи председник Републике Александар Вучић и да ће се такав однос наставити и убудуће.

Када је реч о Смедеревској Паланци, програм подршке многочланим породицама реализује се већ неколико година, на иницијативу председника Општине Николе Вучена.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here