Грађани који желе да провере да ли су уписани у бирачк списак, то могу да учине увидом у бирачки списак уз важећу личну карту пошто је Општинска управа Смедеревске Паланке изложила део бирачког списка за подручје општине.

Грађани који имају пребивалиште на територији општине, као и интерно расељена лица која имају пријављено пребивалиште на територији општине, могу да провере податаке у Општинској управи путем електронске провере у Јединствени бирачки списак. Такође, то могу да учине и на званичној интернет страници Министарства државне управе и локалне самоуправе уколико укуцају свој јединствени матични број.

Захтеви за промене у делу бирачког списка могу се поднети најкасније до дана закључења бирачког списка, однодно 15 дана пре дана одржавања избора, закључно са 1. децембром 2023. године. По закључењу бирачког списка па све до 72 сата пре дана одржавања избора, закључно са 13. децембром 2023. године, све промене у бирачком списку унеће Министарство државне управе и локалне самоуправе.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here