Сви рачуни за електричну енергију за октобар постављени су на нови портал “Увид у рачун”, који се налази на сајту Електропривреде Србије.

Домаћинства и мали купци електричне енергије на гарантованом снабдевању могу безбедно и брзо да преузму свој рачун и електронски да га плате без одласка у пословнице платних институција, путем система за инстант плаћања (ИПС Скенирај) и платним картицама Дина, Виса и МастерКарт.

На располагању је и архива рачуна и уплата током претходне три године, као и детаљан преглед потрошње по зонама и тарифама.

Домаћинствима која смање потрошњу електричне енергије током ове грејне сезоне ЕПС ће одобравати попуст од 20 до 40 одсто на месечни рачун, што је више него прошле зиме.

Потрошачи који смање потрошњу за пет до 15 одсто у односу на исти месец у претходне две године у ком је остварена већа потрошња, имају попуст од 20 одсто.

За уштеду од 15 до 20 одсто умањење је 25 одсто, а за уштеду од 20 до 25 одсто обрачунава се 30 одсто попуста.

За домаћинства која смање потрошњу електричне енергије за 25 до 30 одсто попуст износи 35 одсто, док највећи попуст од 40 одсто остварују они који смање потрошњу за више од 30 одсто.

Уз попуст за измирење рачуна на време, домаћинствима се обрачунава и попуст од пет одсто уколико учешће ниже тарифе у месечном обрачуну увећају за најмање пет одсто у односу на исти месец 2022. године.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here