Почетак нове школске године доноси многе новине у бројним областима, па ће тако бити и у школама – полиција ће обезбеђивати све школе у Србији од 1. септембра.

Полицајци ће у школама бити пре, за време трајања наставе и након окончања часова у обе смене, а осим у школским двориштима, полицијске патроле биће појачане у близини школа, контролисаће и регулисаће безбедност саобраћаја.

То је одлука која је донета на данашњем заједничком састанку представника Министарства просвете и Министарства унутрашњих послова.

Два министарства ће, такође, у основним школама у 2023/2024. школској години заједно радити и на реализацији Пројекта „Заједно и безбедно кроз детињство“ како би се подигла свест ученика о последицама насилног понашања у стварном и виртуелном окружењу, препознавања различитих видова насиља и дискриминације, усвајања стратегија за помоћ другима у невољи и вештина ненасилног решавања конфликата, развијања саосећања и информисања о начинима помоћи, подршке и заштите, као и усвајања знања и вештина о безбедном учешћу у саобраћају и понашању у ванредним ситуацијама.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here