ОД ПОНОЋИ ПРИЈАВА МАЈКИ ЗА ПОМОЋ ДРЖАВЕ ЗА ДЕЦУ МЛАЂУ ОД 16 ГОДИНА

0
171

Мајке које желе да добију једнократну помоћ државе у износу од по 10.000 динара за свако дете млађе од 16 година, од ноћас у поноћ могу да поднесу пријаве на електронску адресу Трезора idp.trezor.gov.rs. Пријава траје до 20. септембра, а државна помоћ треба да буде исплаћена најкасније до 1. октобра.

Право на ову финансијску помоћ државе имају и деца која нису добила помоћ за младе односно сва рођена после 21. новембра 2006. године.

Подносилац пријаве, односно мајка, у пријаву треба да унесе број личне карте и свој матични број, као и назив банке у којој жели да јој буде уплаћен новац. Мајке неће морати да уносе матичне бројеве деце.

Право на уплату новчане помоћи изузетно има отац, старатељ или хранитељ под прописаним условима. Самохрани отац ће, осим поменутих података, приликом пријаве морати да поднесе и дигитализовану копију правоснажне судске одлуке на основу које се види да сам обавља родитељско право.

Хранитељи детета за које се исплаћује новчана помоћ, као и примаоци новчане социјалне помоћи, изузети су од пријављивања и њима ће новчана помоћ бити уплаћена аутоматски, без подношења пријаве.

Државну помоћ, за шта ће према проценама бити потребно да се из буџета издвоји око 12 милијарди динара, добиће више од милион деце.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here