Пензионери који су се до сада пријавили за пензионерксе картице, а њих је скоро милион, од 1. октобра моћи ће да уз њих остваре бројне попусте и погодности, да купују јефтиније или да добију повољније услуге код привредних субјеката који су се прикључили Пројекту  „Пензионерска картица нове генерације“, а до сада их је око 600.

Примери попуста и погодности које ће, између осталог, пензионери имати коришћењем пензионерских картица: уговор са НИС-ом подразумева попуст од једног до три динара по литри горива у зависности од врсте горива, а уговор са Путевима Србије за три одсто смањење путарине.

Поред највећих трговачких ланаца, ту је велики број, месара, пекара, осталих установа које су битне за живот и куповну моћ пензионера, а учешће у акцији узео је и велики број здравствених установа, апотека, ординација.

Међу привредним субјектима који су потписали уговор са ПИО Фондом су НИС, Путеви Србије, Аман, МедиГроуп, Акватен комплекс и Дом за старе из Алибунара, Дом за смештај одраслих и старијих Свети Трифун из Београда, Очна кућа Алберт из Београда, Дијагностички центар Алберт из Београда, СБ Меркур из Врњачке бање, Бања Русанда Меленци, Миленијум Медикал Центар, Врањска бања.

Уговор су потписале и Специјалне болница за неспецифичне плућне болести Сокобања, Специјална болница за рехабилитацију Бања Кањижа, Специјална болница за рехабилитацију Јунаковић, Апатин, Специјална болница за рехабилитацију Гамзиград из Зајечара и Атомска бања из Горње Трепче.

У пројекат ће се, између осталих, укључити скоро сви трговински ланци, највеће апотеке, лабораторије, приватне здравствене установе, офталмолошке ординације.

Пензионери који се још нису пријавили то могу да ураде онлајн или у филијалама ПИО фонда, на шалтерима Поште Србије и Поштанске штедионице.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here