Око 240.000 студената државних и приватних универзитета, академија и високих школа у Србији од данас, на порталу Трезора, може да се пријави за нову студентску картицу, која ће бити и платна и која ће им омогућавати бројне попусте и погодности приликом плаћања.

Ово је данас најавио потпредседник Владе Србије и министар финансија Синиша Мали који се у Министарству финансија састао са министарком просвете Славицом Ђукић Дејановић, директором „Банке Поштанска штедионица” Бојаном Кекићем и представницима студентске организације СКОНУС.

На картице ће бити уплаћено по 500 динара, како би одмах биле активне, а студенти ће са њима моћи да остварују 20 одсто попуста на возне карте “Србија возом”, 10 одсто попуста на авионске карте “Ер Србије”, попусте у књижарама, бибилиотекама, бископима, установама културе, услужним и угоститељским објектима, односно код свих партнера који се буду укључили у пројекат.

Министар Мали је рекао да је пријава студената почела данас у подне, док је рок за пријаву неограничен, те да ће убрзо студентима бити и уручене наведене картице.

Славица Ђукић Дејановић истакла је да су најновије погодности за студенте показатељ контунуиране бриге Владе Србије о свим слојевима нашег друштва, посебно о онима који ће бити носиоци друштвеног живота у будућности.

Она је напоменула да ће студентске картице бити урађене по моделу пензионерских картица, те да је овај пројекат искорак у складу са потребама студената.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here