Део бирачког списка за подручје Општине Смедеревска Паланка од данас је стављен на увид грађанима како би проверили релевантност својих података.

Грађани који имају пребивалиште на територији општине, као и интерно расељена лица која имају пријављено пребивалиште на територији општине, могу увидом у део бирачког списка да провере податаке уз важећу личну карту.

Увид и провера у делу бирачког списка обавља се у Општинској управи путем електронске провере у Јединствени бирачки списак. Увид може да се изврши и електронским путем на званичној интернет страници Министарства државне управе и локалне самоуправе укуцавањем јединственог матичног броја грађана.

Захтеви за промене у делу бирачког списка могу се поднети најкасније до дана закључења бирачког списка, однодно 15 дана пре дана одржавања избора, закључно са 1. децембром.

По закључењу бирачког списка па све до 72 сата пре дана одржавања избора, закључно са 13.децембром, све промене у бирачком списку вршиће Министарство државне управе и локалне самоуправе.

У општини Смедеревска Паланка гласаће се на 49 бирачких места а са данашњим даном, право гласа има 39.562 лица

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here