На Јесењем сајму запошљавања, који је данас одржан у Смедеревској Паланци, присуствовало је 19 послодаваца из општине Смедеревска Паланка и Велика Плана, који су пријавили 369 слободних радних места различитих образовних профила.

Послодавци су тражили инжењере машинске, електро струке, браваре, завариваче, хидрауличаре, електричаре, оператере у производњи, раднике на преради воћа и поврћа, тесаре, зидаре, армираче, магационере, шиваче, оператере, глодаче и стругаре на ЦНЦ машинама.

Били су тражени и конобари, кувари, шанкери, лични пратиоци и персонални асистенти имају прилику да на овом сајму нађу запослење.

Незапослени су имали прилику да у непосредном контакту са послодавцем сазнају више о самој компанији као и о условима рада за одговарајуће радно место, што је и био циљ организовања сајма.

Сајам је посетио и председник Општине Никола Вучен који је рекао да је 2019. године на Заводу за запошљавање било пријављено 5.840 незапослених лица, а да је тај број данас драстично смањен и да је према последњим подацима незапослених на евиденцији завода 2.190. Бележи се и пад  за више од 60 процената, додао је Вучен.

Вучен се захвалио послодавцима који су данас учествовали на сајму, али и грађанима, незапосленим лицима, истакавши да се нада да ће на обострано задовољство сајам дати резултате.

„Велику захвалност упућујемо  Националној служби за запошљавање, директору и заменику директора као и запосленима у експозитури Смедеревска Паланка са којима све ове године иамамо добру сарадњу и са којима ћемо у наредном периоду спровести још планираних активности“, поручио је Никола Вучен.

На штанду Националне службе за запошљавање незапослени и послодавци добили су све информације о актуелним јавним позивима, актуелним програмима за подстицање запошљавања и конкурсима НСЗ за подстицање запошљавања, док је незапосленима пружена помоћ и у писању радне биографије.

Јесењи Сајам запошљавања НСЗ Филијала Смедерево традиционално организује у последњем кварталу текуће године.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here