Министар просвете упутило је јавни позив заинтересованим образовно-васпитним установама, установама ученичког и студентског стандарда, струковним удружењима, заједницама школа, универзитетима, другим правним, као и физичким лицима да предложе кандидате за доделу Светосавске награде за 2023. годину. Јавни позив је отворен до 8. децембра, а Светосавске награде за 2023. годину доделиће министар просвете 27. јануара 2024. године.

Ова награда је признање које се додељује појединцима и установама за изузетне резултате у области образовања и васпитања, унапређивању образовно-васпитне праксе и развоју научних и уметничких достигнућа у Републици Србији у 2023. години.

За ову награду могу бити предложени ученици основних и средњих школа, студенти свих нивоа студија, запослени у предшколским установама, основним и средњим школама, школама са домом ученика, високошколским установама и установама ученичког и студентског стандарда.

Могу да буду предложене и установе образовања и васпитања – предшколске установе, основне и средње школе, школе са домом ученика, високошколске установе и установе ученичког и студентског стандарда, као и стручна друштва и заједнице школа, аутори стручних и научних дела из области образовања и васпитања.

Предлог може да се односи и на остале појединце и институције који учествују у формалном и неформалном образовању и својим ангажовањем доприносе развоју образовања и васпитања (новинари, медији, привредна друштва, издавачке организације, фондови, задужбине и други).

Више о овом јавном позиву погледајте ОВДЕ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here