Министарство просвете објавило је упутство за попуњавање листе жеља за упис у средњу школу, које ће мали матуранти 26. и 27. јуна моћи да поднесу електронски или у основној школи.

Ученици ће листу опредељења за упис у средњу школу моћи да поднесу преко портала Моја средња школа, где су и објављени коначни резултати завршног испита за ученике који су завршили осми разред.

Листе опредељења за упис у средње школе електронским путем или у основној школи, ученици ће моћи да попуне 26. и 27. јуна, од 8 до 15 сати.

У петак, 28. jуна, ученици ће електронски и у школама моћи да провере тачност листе жеља, а пријем приговора и уношење исправки биће омогућено истог дана до 15 сати. Дан касније, 29. јуна, биће објављена коначна листа жеља.

Министарство просвете навело је да близанци, који желе да иду у исту школу или на исти смер гимназије, треба да се евидентирају у матичној основној школи, као и да се услов да имају идентичну испуњеност услова.

Услов да близанци буду распоређени заједно је да попуне идентичну листу опредељења, што значи да на листама мора да буде исти број и распоред образовних профила школа, као и да близанци имају идентичну испуњеност услова за упис сваке од појединачних опредељења, навело је Министарство просвете.

Према подацима Министарства просвете, на завршни испит у јунском року изашло је је 64.437 или 99,64 одсто ученика осмог разреда и 68,55 одсто тј. 1.070 одраслих који похађају основно образовање.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here