ОБЕЛЕЖЕН ДАН РОМА

0
190

У Великој сали општине поводом Светског дана Рома данас је уприличена свечаност праћена културно-уметничким програмом. Заменица председника општине Ђурђина Младеновић обратила се присутнима на свечаности.

Она је у има локалне самоуправе честитала Светски дан Рома рекавши да је ово прилика да се подсетимо шта је све урађено на побољшању услова живота Рома на очувању и унапређењу националног идентитета, културе и језика.

-У нашој општини много је учињено протеклих година на побољшању положаја Рома, али не смемо бити задовољни постигнутим. У наредном периоду радићемо на стварању још бољих услова за живот Рома и Ромкиња који живе на подручју наше општине, као и на очувању и унапређењу националног идентитета, културе и језика, рекла је заменица председника општине.

Она је рекла да је у оквиру Акционог плана у претходном периоду општина испунила циљеве који се односе на унапређење образовања, запошљавања, здравствену и социјалну заштиту и становање Рома на територији општине.

-Примењиваћемо различите мере подршке, кроз разне пројекте, којима се остварују бројна права у области социјалне заштите, као и различите афирмативне мере у приступу образовању и запошљавања, истакла је Ђурђина Младеновић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here