Министарство одбране позвало је данас основце и њихове учитеље и наставнике широм земље да учествују на наградном конкурсу „Наш војник, наш херој” и да креативним радовима на тему „Велике битке Великог рата“ освоје вредне награде. Основци који желе да учествују на конкурсу треба да предају радове наставницима разредне или предметне наставе до 19. фебруара 2024. године.

Циљ конкурса, који организују Министарство одбране и Министарство просвете, јесте промоција војног позива и приближавање традиционалних националних вредности младим нараштајима.

Заинтересовани ученици од првог до осмог разреда имају прилику да своју маштовитост, стваралаштво и уметнички израз искажу у једној од три категорије.

Млади љубитељи писане речи, у категорији „српски језик“ могу да конкуришу литерарним радом – песмом или прозним текстом, надарени за сликарство у категорији „ликовна култура“ моћи ће да приложе ликовни рад у техници по избору, док ће основци који се определе за категорију „техника и технологија“ бити у прилици да се изразе кратким креативним видео клипом или макетом и тако на најбољи начин представе њихово виђење теме овогодишњег конкурса.

За најкреативније ауторе и њихове наставнике, Министарство одбране припремило је вредне награде – за првопласираног наградни боравак у војном хотелу на Тари, за друго место боравак у војном објекту за одмор и рекреацију у Врњачкој Бањи, док ће трећепласирани бити награђени боравком у Војној установи “Моровић”.

Пропозиције конкурса налажу да рад треба да буде оригинална креација и не сме да нарушава ауторска права нити интелектуалну својину других лица.

Наставници ће одабрати најбоље радове, а након селекције изабране радове потребно је доставити најкасније до 4. марта 2024. године Управи за традицију, стандард и ветеране Сектора за људске ресурсе Министарства одбране Републике Србије.

Свечано проглашење победника и уручење награда планирано је 24. априла 2024. године.

Детаљне информације о конкурсу на линку: https://www.mod.gov.rs/cir/20743/konkurs-za-ucenike-osnovnih-skola-nas-vojnik-nas-heroj20743

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here