Народна банка Србије објавила је данас брошуру „О чему треба водити рачуна при коришћењу платних картица на интернету“ имајући у виду, како су навели, увек актеулну тему дигиталне безбедности и чињеницу да предстоји период године када се повећава број трансакција платним картицама због празника.

Брошура је припремљена са циљем  разјашњења ризика, као и мера предострожности које грађани треба да предузму за ублажавање или отклањање нежељених последица приликом коришћења платних картица на интернету. 

У брошури су издвојени конкретни савети за безбедно коришћење платних картица, на шта посебно треба обратити пажњу (лажне наградне игре и промоције на друштвеним нрежама, имејлови, смс поруке и сл.) зашто је важно увек куповати преко званичног сајта продавнице, како се уверити у валидност странице преко које се обавља куповина, шта не треба никако радити приликом куповине на интернету као и како заштитити своје личне податке и шта радити уколико се посумња да је у питању превара на мрежи.

Такође, у брошури подсећамо и на предности IPS – Инстант плаћања, које можете користити и кад плаћате на физичким местима продаје али и приликом куповине на интернету.

Брошуру можете преузети овде:  „О чему треба водити рачуна при коришћењу платних картица на интернету“

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here