Одборници Скупштине општине Смедеревска Паланка усвојили су данас Извештај о извршењу буџета за период јануар – јун 2023. године, Програм коришћења средстава буџетског фонда за заштиту и унапређење животне средине за ову годину, као и измене и допуне Програма уређивања земљишта, изградње и одржавања комуналне инфраструктуре са финансијским планом.

Усвојено је и Решење о утврђивању назива дела улице у Смедеревској Паланци  којим крак улице Првог српског устанка добија назив „Станкетово сокаче“ у част недавно преминулог новинара Зорана Станошевића – Станкета. Иницијативу за именовање улице покренули садашњи и бивши новинари РТВ Јасеница, а сагласност је дало Министарства државне управе и локалне самоуправе.

На седници су донета решења o изменама и допунама финансијских планова, програма пословања и коришћења субвенција за јавна предузећа и установе за 2023. годину, као и разрешења и именовања чланова Школских одбора у основним и средњим школама.

На једанаестој седници локалног парламента усвојена је Одлука о начину, поступку и критеријумима за успостављање права службености на стварима у јавној својини, Одлука о финансирању наставника разредне наставе у продуженом боравку у ОШ „Станоје Главаш“ у Глибовцу за ову школску годину и Одлука о мрежи објеката, васпитних група, броја деце и васпитног особља потребног за непосредни рад са децом ПУ „Чика Јова Змај“ за 2023/24 годину.

На крају седнице одборници су постављали одборничка питања на која је одговоре дао председник Општине Никола Вучен.

Одборнике је интересовало докле су стигли радови на реконструкцији зелене пијаце , а Вучен је рекао да је пројекат урађен и да ће наредне године Општина конкурисати код ресорних министарстава за потребна средства која по пројекту износе око 100 милиона динара.

Једно од питања односило се на изградњу прихватилишта за псе који би у наредном периоду требало да буде изграђен на подручју општине. Вучен је рекао да је парцела за изградњу откупљена и да треба да се изради документација, јер је поступак реализације овог пројекта веома захтеван. На питање када ће се и којом динамиком наставити реконструкција Опште болнице, председник је рекао да је Влада Србије обезбедила средства и да ће у наредном периоду бити расписана јавна набавка.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here