На сајту Републичког завода за статистику објављена је ранг листа кандидата пописивача за пољоприверду по насељеним местима (кластерима), у оквиру општине, града или градске општине за коју су се кандидати пријавили. За Смедеревску Паланку биће ангажовано укупно 29 пописивача. Ранг-листа кандидата објављена је на адреси:  https://pod2.stat.gov.rs/RangListePopisPolj/RangListe/IndexR4

На Ранг листи наведен је термин и место предаје документације и интервју за кандидате који су прошли у другу фазу селекције.

Кандидати су груписани по насељеним местима у којима живе, односно по кластерима (два или више мањих насељених места груписано је у један кластер) и рангирани су по броју бодова које су остварили на основу података наведених у пријави.

Рок за пријављивање заинтересованих за посао пописивача пољопривреде истекао је у понедељак, 21. августа, а тај посао требало би да се спроведе од 1. октобра до 15. децембра. Први резултати биће објављени крајем јануара следеће године.

Плата пописивача зависиће од учинка, минимална ће, према очекивањима, износити око 60.000, док је пројектована око 150.000 динара. За овај посао планирано је да се запосли 1.842 пописивача.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here