НА ГРАДИНИ ОТКРИВЕНИ КРИЈУМЧАРИ – У ГЕПЕКУ МАЛТЕЗЕРИ, ПУДЛЕ, КОРГИ…

0
40

Захваљујући заједничком раду царине и полиције, почетком априла ове године на граничном прелазу Градина прекинут је још један ланац кријумчарења расних животиња и спречено да на основу лажне документације земљу напусти 21 пас. У товарном делу комбија и пртљажнику аутомобила затечени су кавези са двадесет једним примерком девет различитих пасмина, међу којима су најбројније биле пудле (6), корги (4), по два малтезера, колија, немачка овчара и стафордског бул теријера и по једним примерком француског булдога, басенџија и немачког краткодлаког птичара.  

Случај је откривен када су у раним јутарњим сатима на ред за редовну излазну контролу пристигли комби и аутомобил страних регистарских ознака у којима су по двојица страних и домаћих држављана путовали из Србије ка Бугарској.

Возачи и сувозачи у оба возила су изјавили да немају ништа да пријаве, јер не превозе ништа сем паса за које поседују неопходну документацију.

Одлучивши да провере да ли је све тако како путници тврде, царински службеници су их издвојили за контролу, али су пасоше превожених паса предали полицији на додатну проверу, објавила је Управа царина.

Након што су полицијски службеници спровели контролу у систему евиденције докумената, откривено је да су пасоши за животиње лажни, односно да је реч о фалсификованој документацији. 

Због тога је уследила детаљна контрола свега што се налазило у возилима, па су откривени и читачи чипова, родовници, бар кодови, факсимили ветеринарских клиника и транспортне фирме за превоз паса што указује на то да је реч о организованој групи.

Сви откривени пси су предати Граничној ветеринарској инспекцији, док су четворица осумњичених за кријумчарење предати полицији у даљу надлежност.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here