НАГРАДНИ КОНКУРС ЗА УЧЕНИКЕ ОСНОВНИХ ШКОЛА ОД 5. ДО 8. РАЗРЕДА ”ПОДРЖИ ОРЛОВЕ НА ЕВРОПСКОМ ПРВЕНСТВУ!“

0
41

Министарство просвете и Фудбалски савез Србије, уз подршку Амбасаде Савезне Републике Немачке, у циљу подршке фудбалској репрезентацији Србије на Европском првенству у Немачкој и промоције спортских вредности међу ученицима основних школа, организују наградни конкурс под називом „Подржи Орлове на Европском првенству!“

Право учешћа на Конкурсу имају ученици јавних и приватних основних школа које остварују национални програм за узраст од петог до осмог разреда, као и страних установа на територији Републике Србије које остварују програм за узраст од петог до осмог разреда.

Услов за учешће на Конкурсу стичу ученици који доставе рад на тему ”Подржи Орлове на Европском првенству!“ у једној од следеће три категорије:

Ликовна култура – израда ликовних радова у А3 формату у техници по избору;

Графичка култура – израда online дизајнерских радова употребом апликације или компјутерског програма у формату по избору, односно дизајнерских радова уз употребу одговарајућих дигиталних алата;

Одржива култура – израда радова од материјала који се могу рециклирати као што су пластика, конзерве, све врсте хартија у формату по жељи на подлози од папира или картона.

Обавезни елементи у све три категорије: симболи фудбалске репрезентације Србије и Републике Србије, симболи УЕФА Европског првенства и симболи Савезне Републике Немачке. Дозвољено је користити ликове репрезентативаца  Србије, као и селектора националног тима.

Учесник може учествовати на Конкурсу са само једним радом. Креиран индивидуални рад не сме бити преузет са интернета и не сме кршити ауторско право, односно право интелектуалне својине или неко сродно право другог лица.

Учесници конкурса ће у периоду до 3.6.2024. године, предавати наставнику предметне наставе кога одреди школа:

готове радове (на полеђини рада навести име и презиме ученика, разред и одељење, место и назив школе коју похађа и контакт телефон) и

обавезну сагласност родитеља или другог законског заступника детета, писану на полеђини рада, да се подаци достављени приликом конкурисања користе за потребе реализације Конкурса.

За радове у категорији Графичка култура, радови могу бити достављени у дигиталном формату, на одговарајућем носачу меморије (USB и слично), уз приложене наведене податке о ученику и школи и обавезну сагласност у папирној форми.

Наставници врше одабир до 10 најбољих радова и најкасније до 6.6.2024. године достављају их надлежној школској управи, са назнаком: За наградни конкурс: „Подржи Орлове на Европском првенству!“

Након извршене селекције свака школска управа врши избор до 10 најбољих радова и најкасније до 13.6.2024. године, са истом назнаком, доставља их Фудбалском савезу Србије, на адресу:

Фудбалски савез Србије, Теразије 3/VIII, 11000 Београд

Министарство просвете и Фудбалски савез Србије, уз подршку Амбасаде Савезне Републике Немачке, врше одабир најбоља 24 радa, чији аутори ће бити награђени поклонима Фудбалског савеза Србије.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here