НАБАВКА СЕРТИФИКОВАНОГ СЕМЕНА НИЈЕ УСЛОВ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ЗАХТЕВА ЗА ПОДСТИЦАЈЕ ПО ХЕКТАРУ

0
97

Министарство пољопривреде обавестило је пољопривредне произвођаче да се подношење захтева за подстицаје по хектару биљне производње и за рефакцију акцизе одвија независно од подношења захтева за субвенције за набавку сертификованог семена. 

Неопходно је да пре подношења захтева за подстицаје по хектару биљне производње у електронском Регистру пољопривредних газдинстава пољопривредници уреде податке о површинама и биљним културама на парцелама и да изврше обнову регистрације пољопривредног газдинства. За подношење захтева за субвенције за ову меру није потребно поседовање фискалних исечака (рачуна).

Такође у току је и подношење захтева за рефакцију акцизе путем портала еАграр. При куповини горива неоходно је да проверите да ли фискални рачуни садрже потребне податке број пољопривредног газдинства (БПГ) и јединствени матични број грађана (ЈМБГ) односно порески идентификациони број (ПИБ) уколико се ради о правном лицу.

Све неопходне информације о процесу пријаве, начину и условима за пријаву за подстицај за сертификовано семе биће благовремено објављене на сајту МПШВ и Управе за аграрна плаћања, као и на друштвеним мрежама Фејсбук и Инстаграм.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here