Председник Општине Смедеревска Паланка Никола Вучен обишао је данас радове на реконстуркцији државног пута Смедеревска Паланка – Младеновац у дужини од 22 километра, вредности око милијарду евра, што је једна од, до сада, највећих инвестиција у путну инфраструктуру на територији општине.

Вучен је истакао значај раконструкције ове саобраћајнице не само због чињенице да је управо тај пут најкраћа веза са Београдом, већ и с обзиром на то да га мештани користе како би отишли до центра Паланке и до својих њива, а поред села Глибовац и Кусадак.

„Комплетна реконструција ове деонице пута је један од доказа да се у сваком месту у Србији много ради, да се равномерно улаже и у веће и у мање средине, а пут Паланка – Младеновац  је од великог значаја за нашу општину јер да се у том делу налази и наша будућа индустријска зона. Ово је, такође, једна од најоптерећенијих деоница пута на нашој територији и уједно најкраћа веза са Београдом“, истакао је председник Општине.

Он је подвукао да се скоро пет деценија није улагало у обнову овог државнг пута и зато је била неопходна комплента реконстуркицја са свом пратећом савременом саобраћајном сигнализацијом и по најновјим саобраћаним стандардима.

„Ово је још једно обећање председника Републике које се реализује у општини… То нам је још један доказ да Србија иде сугурним путем развоја“, додао је Вучен.

Он је подстио да је од почетка ове године до данас урађено много, а да се завршним радовима на путу Паланка – Михајловац, као и радовима на путу за Малу Плануа, а сада реконстуркцијом пута за Младеновац, ради укупно 50 километара пута  што се, како је нагласио, до сада никада није десило.

„Све ово смо успели захваљујући Влади Србије, држави и председнику Вучићу који стоје иза оваквих пројеката и локаланих самоуправа, а Смедеревска Паланка је најбољи пример брзог развоја и напретка“, закључио је Вучен.

Радове је почела Општина Младеновац и настављају се до Смедеревске Паланке. Инвеститор је ЈП „Путеви Србије“, а извођач радова Предузеће „Србијааутопут“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here