Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић обишао је данас, уз председника Општине Смедеревска Паланка Николу Вучена, радове на реконструкцији пута између Младеновца и Смедеревске Паланке у дужини од 22 километра.

Тај пут “крпљен” је пре неколико година и било је време да се коначно уради онако како заслужују грађани који живе у овом делу земље, поручио је министар током обиласка.

У Смедеревској Паланци прошле године урађено је скоро 15 километара путева вредности скоро 600 милиона динара, док је на територији целог Београда држава урадила више од 80 километара путева вредности 3,6 милијарди динара. Што се самог Младеновца тиче урађено је или се тренутно ради десет километара регионалних путева, рекао је Весић новинарима.

Када је у питању Шумадија, најважније је то што ће већ током ове године, ако све буде како треба, почети изградња брзе саобраћајнице “Вожд Карађорђе” која ће обезбедити бољи комфор живота за људе, развој локалне привреде и развој туризма, додао је он.

„Ако се томе дода обилазница око Крагујевца чија је изградња у току, а која треба да буде повезана са Мрчајевцима, Моравским коридором и са ауто-путем Милош Велики, то значи да ће људи у овом крају бити потпуно саобраћајно повезани што ће им омогућити више инвестиција, бољи живот и да остану у својим местима“, рекао је Весић.

Уз брзу пругу између Београда и Ниша, за чију ће изградњу тендери бити расписани током ове године, ови пројекти ће потпуно променити начин живота у Шумадији, нагласио је министар Весић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here