Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић обишао је данас радове на реконструкцији пута Смедеревска Паланка – Михајловац, истакавши да је на територији те општине само у последњих неколико година урађено 100 километара путева, што је од кључног значаја за привредни развој тог краја.

“Срећан сам и поносан када видим сваки пут који смо урадили, а овај од Смедеревске Паланке до Михајловца, дуг више од 20 километара, и вредан преко седам милиона евра, посебно је важан, што најбоље показује задовољство људи који овде живе”, рекао је Весић.

Он је истакао и да ће, на молбу општинског руководства већ ове године почети да се ради и пут до Мале Плане, у којо живи више од 5.000 грађана.

“Не знам да ли ћемо тај пут до Мале Плане успети да завршимо ове године, зависи од времена, али ћемо свакако почети и урадити добар део”, најавио је министар и додао да у општине сигурно постоји још много путева који треба да се ураде, те да ће се уз посвећеност надлежних органа да се сваке године уради по један – сви путеви бити обновљени.

“У Смедеревској Паланци урађено је скоро 100 километара путева. Највећи део је урадила локалнасамоуправа, али сви ми водимо једну политику. Важно је да сви водимо исту политику, и у Малој Плани, Михајловцу, Смедеревској Паланци, Београду, јер само тако можемо да напредујемо. А, политика председника Вучића је да се Србија саобраћајно повеже, да би се брже развијао”, рекао је Весић.

Данас смо са министром Весићем разговарали и о будућим пројектима који ће бити реализовани у нашој општини. Радови на реконструкцији пута за Малу Плану почеће у наредних неколико дана, а очекује нас и реализација пројекта брзе пруге . Овде ће се градити нова Железничка станица, а стара ће бити реконструисана и претворена у музеј. Радови на изградњи брзе пруге почеће  следеће године и биће завршени 2028. године. Такође смо договорили да Паланка идуће године уђе у пројекат „Чиста Србија“ где ће се градити преко 150 километара канализационе мреже са постројењем за пречишћавање воде, рекао је Никола Вучен председник општине Смедеревска Паланка и поручио, када све то саберемо, онда је јасно зашто Србије не сме да стане и зашто је важно да на овим изборима подржимо даљи развој Србије и политику председника Александра Вучића.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here