Министарка културе у техничком мандату Маја Гојковић посетила је данас Смедеревску Паланку и поручила да је у том граду реализован велики број пројеката из области културе, што је донело нови квалитет живота.

Гојковић је у разговору са групом жена из Паланке рекла да је заједничким снагама урађен трг и улица културе, обновљени библиотека, архив и музеј, а да сада предстоји друга фаза пројекта реконструкција и адаптација Дома културе који ће бити на понос грађанима Смедеревске Паланке.

„То ће бити мултифункционална установа културе у којој ће се одржавати позоришне представе, концерти, биоскопске пројекције, изложбе, све оно што у 21. веку чини развој једног града и државе”, нагласила је Гојковић. 

Према њеним речима, нису само пројекти из области културе оно што доприноси развоју Паланке, јер политика економске стабилности и развоја, коју држава води, омогућава изградњу путева, болница, предштколских установа.

„Ускоро ће и Смедеревска Паланка добити модеран здравствени центар, ту су планови за изградњу предшколских установа, јер има све више беба, а можемо да издвајамо и велика средства за обнову инфраструктурних објеката у култури у Смедеревској Паланци”, рекла је Гојковић.  

Министарка културе је такође рекла да јој је велико задовољство причинило и то што је имала прилику да на непосредан начин разговара са женама Смедеревске Паланке и да јој оне пренесу своја искуства и оно чиме су задовољне.

Гојковић је на скупу поручила и да су жене снага Србије и да је зато уверена да ће 17. децембра донети мудру и важну одлуку за будућност својих породица и читаве Србије и подржати листу ”Александар Вучић – Србија не сме да стане”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here