Министарка науке, технолошког развоја и иновација Јелена Беговић обишла је данас Институт за повртарство Смедеревска Паланка, што је део ширег плана за обилазак свих института који раде у Републици Србији и детаљног упознавања са њиховим радом и проблемима.

“Дошли смо да разговрамо са директором, Управним одбором и истраживачима како бисмо увидели на који начин можемо да унапредимо овај институт, и ми као Влада Републике Србије, али и у сарадњи са Општином Смедеревска Паланка. Проценићемо развојни, продајни и научноистраживачки потенцијал Института, и заинтересовани смо и да се упознамо са њиховим изазовима у пословању. Желимо да сазнамо које су ваше стратегије, на који начин размишљате, као и како ми као Министарство можемо да вас подржимо. Не смемо заборавити да је стечено знање суво злато, чак и у времену брзог развоја технологије“, рекла је Јелена Беговић. 

Директор Института за повртарство Ненад Ђурић истакао је колико је значајан ангажман и интересовање Министарства науке, технолошког развоја и иновација за рад овог института.

,,Ово је историјска посета, прва посета једног министра нашем институту, која представља ветар у леђа, а верујемо и да је то показатељ да смо на добром путу. Нажалост ситуација није била најсјајнија, али успели смо да се покренемо. Уколико наставимо у овом правцу и уз помоћ и подршку министарства неће бити никаквих проблема”, назначио је Ђурић.

Министарка Беоговић састала се и са председником Општине Смедеревска Паланка Николом Вученом, који је истакао да је ова посета делегације показатељ бриге Владе Србије и Министарства науке, технолошког развоја и иновација за све локалне самоуправе. Уверен сам да ћемо заједничким напорима успети да помогнемо Институту и да га вратимо на ону позицију који је некада имао, рекао је Вучен.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here