Мала лавица Кики се опоравља! То је вест коју је објавио Зоо врт на Палићу где је смештена пошто је пронађена на Чантавирском путу код Суботице исцрпљена и у веома лошем здравственом стању.

Лавица је оперисана, саниране су јој површинске ране и на инфузији је. Мора да мирује да би ране зарасле, да се измучени организам опорави и да без болова стане на ноге, почне да се храни сходно својим потребама. Потребно јој је мировање и смештена је у мањи кавез да би се што мање кретала. Надамо се најбољем, држимо палчеве, поручили су из Зоо врта.

И даље нема информација како се уопше обрела сама и у лошем здравственом стању на сеоском путу на северу Бачке и једино објашњење које се намеће јесте да је ту стигла са црног тржишта. Верујемо да ће надлежни органи утврдити одакле је стигла беба лава стара тек неколико месеци, не више од пет, између осталог и због тога што је у Србији законом забрањено држање дивљих и егзотичних животиња, док се њихово неадекавтно држање и напуштање сматра злостављањем и такође је кривично дело.

Јавност Србије наставља да држи палчеве за опоравак мале лавице, али и да надлежни органи пронађу и ухапсе оног који је Кики оставио или избацио на пут и на дужи период га сместе у затвор.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here