Лоше вести стижу из Зоо врта на Палићу – здравље мале лавице Кики сваким даном је све лошије, у последња два дана одбија да једе и храну узима је само преко инфузије, а њени унутрашњи органи почињу да отказују и поред лавовске борбе ветеринара да је одрже у животу, показују лабораторијски налази.

Портали преносе изјаву  директорке Зоо врта Палић Соње Мандић која је рекла да је лавица Кики примљена са пуно везаних проблема, да су ветеринари врло брзо успели да елиминишу ендо и екто паразите, санирана је и повреда бутне кости и ограничено кретање да се не би напрснућа на задњим ногама даље отварала, али да је и даље остало лоше стање њених бубрега и јетре.

Мандићева је, како преносе портали, подстила да је лавица почела да једе што је дало наду да ће се и опоравити, али је после неколико дана потпуно престала да узима храну, због чега јој је поново уведена инфузија.

Комбинацију терапија за храбру малу лавицу осмислили су ветеринари из Зоо врта Палић и други ветеринари из земље који имају велико искуство у раду са лавовима, с обзиром на то да су запослени у међународним организацијама у Јужноафричкој Републици и у још једном прихватилишту за лавове из Холандије.

Та терапија служи да јој се умање болови, да се смање упале у организму, а да функција бубрега не буде додатно нарушена. Нажалост, у конкретном случају, не делује да је то довољно, рекла је Мандићева.

Кики је 21. септембра пронађена на Чантавирском путу у Суботици и потом пребачена у прихват Зоолошког врта Палић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here