Књижевник Урош Петровић, аутор више од двадесет књига и добитник већег броја најпрестижнијих награда за књижевност за младе, гостовао је у библиотеци „Милутин Срећковић“ у Смедеревској Паланци.

„Највише волим дружење са децом, то је авантура мозга где ћемо се сви надахнути да научимо нешто ново, учим децу како да размишљају и они мене уче нешто. Стало ми је да деца сачувају машту и храброст када одрасту… Сви они су креативни и имају идеје, а када одрасту остане их само два одсто и зато је мој задатај да их остане мало више“рекао је Петровић уочи радионице.

Он је указао да је заправо најважнији рад са децом, јер се на тај начи, како је рекао, прави боље друштво за 20-ак година.

Књиге Уроша Петровића објављене су у многим европским земљама, међу којима су Италија, Мађарска, Грчка, Словенија, Румунија, Северна Македонија и Чешка и преведене на енглески језик, а по његовом награђеном роману „Пети лептир” снимљен је први дугометражни 3Д филм у историји српске кинематографије.

Добитник је признања „Добра играчка” Пријатеља деце Србије и награда „Гран при за играчке са сврхом”, као и већег броја награда за фотографију (National Geographic, Microsoft, Wikipedia).

Коаутор је НТЦ система учења, и аутор концепта „Загонетна питања”, различитих програма за усавршавање.

Гостује као предавач на факултетима, у школама и другим образовним установама у земљи и иностранству, један је од првих званичних креативних амбасадора Србије у оквиру националног пројекта „Србија ствара”.

Био је председник Менсе Србије и један од најуспешнијих решавача IQ X теста на свету.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here