Домаћинства и мали купци који се одлуче струју убудуће плаћају електронским путем, имаће попуст од 50 динара по рачуну, одлучила је Скупштина Електропривреде Србије АД.

То је био предлог Надзорног одбора да се домаћинствима и малим купцима умање рачуни за 50 динара почев од првог наредног обрачуна од дана пријема захтева за доставу електронског рачуна.

„Замена папирних рачуна електронским је још један корак модернизације и процеса дигитализације Електропривреде Србије и настојања да се домаћинствима и малим купцима омогући брз и једноставан увид у потрошњу електричне енергије, али и плаћање рачуна. Осим тога, ЕПС на овај начин показује друштвену одговорност, односно одговорност према животној средини, јер мање папирних рачуна значи мање папирног отпада и уништавања дрвећа“, изјавила је тим поводом министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић Хандановић, заступник Владе Србије у Скупштини ЕПС.

Дигитална услуга електронски рачун може се активирати од децембарског обрачуна подношењем захтева електронским путем (ugovaranje.bg@eps.rs,ugovaranje.ns@eps.rs,ugovaranje.kv@eps.rs, ugovaranje.ni@eps.rs;ugovaranje.kg@eps.rs) или лично на шалтерима ЕПС.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here