КО ЖЕЛИ ДА ЗАМЕНИ СТОЛАРИЈУ – МОЖЕ УЗ ПОМОЋ СУБВЕНЦИЈЕ

0
146

Ближи се почетак септембра када се очекује да ће бити расписан јавни позив за грађане који желе да се пријаве за субвенције за замену дотрајале столарије, котлова и постављање изолације. Према најавама из Министарства рударства и енергетике, процедура за пријављивање је једноставна и непромењена у односу на претходне године.

Грађани могу да очекују да ће на интернет страници јединица локалне самоуправе већ у првој седмици септембра бити објављен јавни позив, а могу да се информишу и у самој општини. Када позив буде расписан, грађани ће бити у обавези да попуне образац у којем ће навести податке о свом домаћинству и да наведу мере за које намеравају да аплицирају.

Услов који морају да испуне да би добили ову врсту државне помоћи:

– да су власници објекта или да добију сагласност власника, уколико нису

– да доставе рачун за струју за претходни месец у којем се види да је потрошња струје била најмање 30 киловата.

Грађани не могу да конкуришу за субвенције уколико намеравају да мењају столарију у викендици, јер ова врста помоћи важи искључиво за куће или стамбене зграде у којима се живи.

За замену столарије и изолацију може да се оствари субвенција до 55 одсто, а ако се уз то уграде соларни панели или колектори, субвенције ће износити до 65 одсто.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here