КОМАНДАНТ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ: ПРЕВЕНТИВНО ИСКЉУЧЕНИ БУНАРИ НА ДВА ИЗВОРИШТА

0
166

Председник Општине Смедеревска Паланка и Комадант Штаба за ванрдне ситуације Никола Вучен саопштио је данас да су сви бунари на извориштима „Булине воде“ и „Сингер“ превентивно искључени са водоводне мреже због надолажења подземних вода.

Вучен је у саопштењу навео да је ниво воде на Кубршници још увек јако висок, а да је претходног јутра, око 5.30 сати уочен могући проблем са подземним водама. Зато се одмах превентивно реаговало како би се сачували бунари.

Град се са ова два изворишта снабдева пијаћом водом у највећој мери, 120 литара у секунди, тако да у овом тренутку располажемо малим количинама воде са наших изворишта, рекао је Вучен и додао да ће се град снабдевати са само 40 литара у секунди и то са осталих изворишта. Ове количине, међутим, нису довољне за уредно водоснабдевање града, указао је командант Штаба за ванредне ситуације.

Вучен је додао да очекује стабилизацију ситуације и да ће вода полако почети да се повлачи до краја дана.

„Молим грађане за разумевање због новонастале ситуације и за рационално коришћење воде за пиће. Дежурне екипе надлежних служби су на терену и јавност ћемо обавештати о развоју ситуације“, поручио је Вучен.

Он је апеловао на суграђане да прате упутства Кризног штаба и упутио на дежурне у Кризном штабу и број телефона 026 317 087.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here