Два Специјалистичка тима за спасавање из рушевина из Београда и Новог Сада, Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова, ноћас су стигли у Бањско Поље и рано јутрос започели детаљну претрагу терена око куће испред које је нестала двогодишња девојчица.

Тимове чини 18 ватрогасаца-спасилаца са пет теренских возила и спасилачким псом.

Припадници Министарства унутрашњих послова континуирано предузимају све мере и радње на проналаску девојчице и утврђивању свих чињеница и околности њеног нестанка, саопштио је МУП.

Како је за СП медија центар потврђено, на терену је и Зиги, пас за спасавање из рушевина и потрагу за људима, иако пензионер. Он је из Новог Сада са својим колегама ватрогасцима стигао у Бор да се прикључи потрази за малом Данком.

Зиги је после разорног земљотреса у Турској помагао у проналаску затрпаних и специјално је трениран за те ствари и у томе био веома успешан.

Девојчица Данка Илић, стара две године, нестала је у уторак у 13. 45 сати. На себи је имала љубичасте панталоне, маслинасту јакну и косу везану у реп. Након Данкиног нестанка у Србији се по први пут огласио Амбер Алерт под називом “Пронађи ме”.

Фото: МУП

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here