Само тротинети – лака електрична возила која имају налепницу моћи ће од данас, 15. јуна, да учествују у саобраћају, а до сада је издато 3.450 налепница

Тротинет морају физички да се довезу на неко од 150 овлашћених места, а власници морају да понесу техничку документацију из које се узимају параметри, фотокопију или очитану личну карту, попуњену и потписану изјаву и доказ о уплати, а све се предаје уз захтев који се узима на лицу места.

Од 3.450 издатих налепница, око 1.325 је издато у Београду, у Новом Саду око 1.000, Нишу и Крагујевцу нешто више од 300, а доста мање на другим местима.

Налепница је трајна и не захтева годишње обнављање као што је то случај код путничких аутомобила.

На питање где се возе тротинети, одговор је: бициклистичком стазом, пешачко-бициклистичком стазом, бициклистичком траком, а уколико не постоји, могу се кретати на путу где је брзина 30, односно 50 километара на час.

Возачи морају да носе закопчану заштитну кацигу које је хомологована као и светлоодбојни прслук и забрањено је да носе слушалице на оба увета. При преласку коловоза возач мора да сиђе са тротинета и гура тротинет поред себе осим на прелазу бициклистичке стазе, нека су од правила.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here