Збирке задатака из српског, односно матерњег језика, математике и изборног теста, који обухвата задатке из историје, географије, биологије, физике и хемије, за припрему ученика осмих зареда за завршни испит, биће у продаји од среде, 24. јануара 2024. године, саопштио је данас Просветни преглед.

Збирке су на српском и језицима националних мањина, издања из математике и српског, односно матерњег језика садрже по 450 задатака, док комбинована збирка из пет изборних предмета садржи по 120 задатка по предмету, распоређених на основни, средњи и напредни ниво.

У саопштењу се наводи да се ради о заједничком издању Завода за вредновање квалитета образовања и васпитања и Просветног прегледа, а на крају публикација налазе се решења.

Све публикације могу да се купе у књижари Просветног прегледа у Београду, књижарама Службеног гласника, Завода за уџбенике и другим књижарама широм Србије.

Све три збирке заједно коштају 1.600 динара, док појединачно цена збирке за српски или матерњи језик кошта 600 динара, а збирка за математику и комбинована збирка коштају по 500 динара.

За оне који желе да вежбају задатке и ван ових збирки, у продаји је и публикација са тестовима са завршних испита претходних година, додаје се у саопштењу.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here