Министарство информисања и телекомуникација Владе Републике Србије објавило је данас девет јавних позива за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја у области јавног информисања за 2024. годину, у складу са новим законом о јавном информисању и медијима и одговарајућим новим правилником о суфинансирању пројеката у области јавног информисања.

За реализацију конкурса, из буџета Србије је опредељено 337 милиона динара, што је у односу на претходну годину више за 27 милиона динара.

Расписани су конкурси за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја за радио, телевизију, интернет, штампане медије и сервисе новинских агенција, затим за електронске медије чији издавачи имају седиште на територији АП Косово и Метохија, за производњу медијских садржаја на језицима националних мањина и садржаја намењених особама са инвалидитетом, за производњу медијских садржаја намењених припадницима српског народа у региону, као и за пројекте за унапређивање професионалних и етичких стандарда.

Новчана средства за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја који се реализују путем електронских медија, чији издавачи имају седиште на територији АП Косово и Метохија, повећана су у 2024. години за 100 одсто у односу на претходну годину.

За суфинансирање пројеката производње медијских садржаја намењених припадницима српског народа у земљама региона, за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја на језицима националних мањина и за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја намењених особама са инвалидитетом новчани износ је повећан за 20 одсто у односу на 2023. годину.

Рок за подношење пројеката по расписаним конкурсима је 30. март, док је рок за пријаву кандидата за чланове комисија 20. март.

Министарство позива медијска и новинарска удружења, као и теоретичаре, аналитичаре и практичаре медија да се пријаве за чланове конкурсних комисија.

Рок за доношење одлуке о расподели средстава је 90 дана од дана закључења конкурса.

Јавни позиви и пратећа документација објављени су на веб-сајту Министарства информисања и телекомуникација и могу се преузети.

Расписано је следећих девет конкурса:

1. Конкурс за суфинансирање пројеката стручне едукације, унапређења професионалних и етичких стандарда и истраживања у области јавног информисања у 2024. години

2. Конкурс за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја за интернет медије у 2024. години

3. Конкурс за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја за радио у 2024. години

4. Конкурс за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја за штампане медије и сервисе новинских агенција у 2024. години

5. Конкурс за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја који се реализују путем електронских медија чији издавачи имају седиште на територији АП Косово и Метохија у 2024. години

6. Конкурс за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја намењених припадницима српског народа у земљама региона у 2024. години

7. Конкурс за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја за телевизије у 2024. години

8. Конкурс за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја на језицима националних мањина у 2024. години

9. Конкурс за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја намењених особама са инвалидитетом у 2024. години.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here