ЗА ПРОГРАМ “МОЈА ПРВА ПЛАТА” ПРИЈАВИЛО СЕ ВИШЕ ОД 9.000 ПОСЛОДАВАЦА

0
161

За учешће у актуелном програму “Моја прва плата” пријавило се више од 9.000 послодаваца, а према подацима Националне службе за запошљавање, највећи број пријављених послодаваца је са територије Београда, Ниша, Новог Сада, Новог Пазара, Јагодине, Крагујевца и Врања.

Када је реч о величини пријављених фирми, већину чине мали и средњи привредни субјекти а што се сектора тиче, заступљени су послодавци из свих бранши.

Међу радним местима која захтевају завршену средњу школу најтраженији су административни службеници, пословни секретари, књиговодствени службеници, финансијски референти, медицински техничари, физиотерапеути, зубни техничари, продавци, конобари, кројачи, шивачи, кувари, козметичари, аутомеханичари, машински техничари, фризери, пекари, месари.

Од позиција код којих је неопходно високо образовање најтраженији су лекари, доктори стоматологије, фармацеути, правници, економисти, комерцијалисти, затим банкарски службеници, програмери, архитекте, наставници, психолози, педагози, социјални радници, новинари, инжењери.

У току је пријављивање незапослених које ће трајати до 6. децембра а послодавци ће од 7. до 22. децембра бирати кандидате међу пријављеним незапосленим.

Коначна листа послодаваца са бројем изабраних извршилаца биће објављена најкасније до 29. децембра на порталу „Моја прва плата“.

Из НСЗ су навели да ће се уговори Националне службе, послодаваца и незапослених, закључивати од 1. до 19. јануара следеће године, када је планиран и почетак програма.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here