Родитељи или други законски заступници који су грађани Републике Србије од данас, 20. марта 2024. године, покретањем услуге еЗаказивање на Порталу еУправа имају могућност да електронским путем закажу термин за упис и тестирање детета у први разред основне школе којој територијално припадају, а расположиви термини за тестирање су од 1. априла до 31. маја.

Одласком у основну школу у заказаном термину, родитељи завршавају све активности везане за упис, без потребе да са собом доносе било који папирни документ. Од 2020. године, четири неопходна документа за упис (извод из матичне књиге рођених, пријава пребивалишта, уверење о похађању предшколског програма и доказ о обављеном лекарском прегледу детета) школа прибавља електронски, по службеној дужности. Једино уколико је лекарски преглед обављен код приватног лекара или у војној здравственој установи, потребно је лично донети лекарско уверење.

Термин за упис и тестирање детета у основној школи, сем преко Портала еУправа, може да се закаже и у директном контакту са школом, путем телефона или имејла.

Како да дете упишете у школу електронски?

Потребно је да будете регистрован корисник, односно да имате креиран налог на Порталу за електронску идентификацију eid.gov.rs.  

Детаљно упутство за регистрацију налога можете пронаћи на линку овде.

  • Након успешне регистрације потребно је да се пријавите на Портал еУправа (упутство за пријаву)
  • Из менија одаберите Услуге > Образовање > Основна школа, где можете прочитати детаљан опис те услуге
  • Након покретања услуге еЗаказивање термина за упис одаберите опцију Подношење пријаве, изаберите школу у којој желите да закажете термин за тестирање ђака и упис и одаберите термин.

Детаљно упутство услуге еЗаказивање термина за упис у основну школу, можете погледати овде.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here