Завршни испит на крају основног образовања и васпитања, који ће бити одржан сутра, у среду и четвртак, 18, 19. и 20. јуна, полагаће 67.430 ученика који су завршили осми разред и одраслих који су обавезно образовање завршили по програму за функционално основно образовање одраслих.

Првог дана ученици осмог разредa ће полагати тест из српског, односно матерњег језика, другог дана тест из математике, а трећег дана тест из предмета по избору, док ће одрасли све тестове полагати 18. јуна.

Родитељи ће увид у прелиминарне резултате на нивоу школа и порталу Моја средња школа (www.mojasrednjaskola.gov.rs) имати у суботу, 22. јуна, а истог дана ће моћи да поднесу и приговор на резултате завршног испита.

Листа опредељења за упис у средњу школу (листа жеља) моћи ће да се поднесе путем портала Моја средња школа и непосредно у школи 26. и 27. јуна, док ће коначна листа опредељења (жеља) бити објављена 29. јуна.

Објављивање коначних резултата расподеле по школама и образовним профилима у основним и средњим школама биће 2. јула.

Упис у средње школе моћи и ове године да се обави потпуно електронским путем коришћењем портала Моја средња школа, од 2. до 6. јула, саопштило је Министарство просвете .

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here