ЗАВРШЕНО ТЕСТИРАЊЕ ИЗ МАТЕМАТИКЕ, СВЕ ПРОШЛО РЕГУЛАРНО

0
21

У основним  школама завршен је други дан матурског испита, током којег  су ученици осмог разреда решавали тест из математике.

Према пристиглим информацијама са терена, други дан завршног испита  протекао је  регуларно и без икаквих проблема. Министарство просвете је у сталном контакту са окружним комисијама, супервизорима и спољним сарадницима и свима онима који чине да завршни испит прође регуларно и за сада нисмо добили информације које би указивале на одступања од прописаних процедура.

Испиту из математике приступило је 99,64 одсто ученика, односно 64.443 од укупно 64.674 пријављених.

Током јучерашњег дана, у сва 33 скенинг центра  све је протекло по плану и успешно.  Завршено је скенирање тестова и омотница. Данас је завршено прегледање задатака из српског, односно матерњег језика.

Када је реч о полазницима функционалног основног образовања одраслих они су све тестове полагали у уторак,  18. јуна. 2024. године.  Од укупно 1.561 оних који су завршили функционално основно образовање одраслих, испиту је  приступило 68,55 одсто њих (1.070).

У четвртак, 20. јуна 2024 године, трећег дана завршног испита, ученици осмог разреда полагаће тест из једног од пет понуђених предмета по свом избору – географија, историја, биологија, хемија и физика. Највећи број ученика определио се да полаже тест из географије.

Пре почетка завршног испита потребно је да ученици дођу сат времена раније и да , са собом понесу ђачку књижицу, образац са идентификационим налепницама (образац 41, уколико се налази код ученика после пробног  завршног испита) и прибор за рад.  

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here