“ДУХ ПИКАСА” У КИЧИЦИ СЛАЂАНЕ ТАНКОСИЋ

0
307

Друга самостална изложба слика уметнице Слађане Танкосић, посвећена репликама дела чувеног шпанског сликара Пабла Пикаса, отворена је у галерији “Греен доор” у Београду.

Изложба “Дух Пикаса у Београду”, на којој је Слађана представила реплику дела којима је дала печат сопственог израза, трајаће до 26. септембра.

“Слађану су Пикасове слике привукле својом изражајношћу, непосредношчу, колоритом и цртачким умећем. Она не само да је успела да уради серију реплика Пикасових слика, већ је на веома необичан начин у њих уткала свој карактер, снагу и таленат. Њене слике надрасле су копизам и постале аутентичне”, рекла је на отварању сликарка Милица Раичевић, ликовна уредница галерије Дома културе у Ивањици, одакле Танкосић потиче.

Према њеним речима, слике Слађане Танкосић показале су “како дела другог уметника могу да постану упориште и инспирација за сопствену креативност на један чист и истинит начин”.

Уметница Слађана Танкосић рођена је 1974. године у Ивањици, где живи и ствара. Од детињства је показивала изузетан дар за уметност, али ју је болест спречила да несметано развија свој потенцијал.

“Истанчана равнотежа живих и јарких боја, потеза који ме подсећају на дечје цртеже који у мени буде живот, пробудили су у мени инспирацију. Дружења са Пикасовом генијалношћу која лечи употпунила су моје несанице и претворила их у уживање”, рекла је она.

Посетиоци ће изложбу, која има продајни карактер, моћи да посете сваког радног дана од 13 до 20 сати и у суботу од 10 до 15 часова у галерији “Греен доор” (Краља Петра 61).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here