ДРЖАВНИ СЕКРЕТАР ЛАВ ПАЈКИЋ ПОСЕТИО СМЕДЕРЕВСКУ ПАЛАНКУ

0
101

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Лав Пајкић и помоћница министра Славица Јелача данас су посетили Смедеревску Паланку, Центар за социјални рад и Дневни боравак за децу, омладину и одрасле са сметњама у развоју „Пуж“.

Председник Општине Смедеревска Паланка Никола Вучен рекао је да су домаћини представнике министарства упознали са радом ове две институције, као и о заједничким улагањима ресорног министарства и оптине у протеклих годину дана.

„Општина Смедеревска Паланка, у сардањи са Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања већ годинама уназад, кроз разне пројекте, ради на побољшању и унапређењу социјалне политике. Имамо добру комуникацију са Министарством и у протеклом периоду реализовали смо пројекте који се односе на побољшање услова у дневном боравку Пуж, у чију је адаптацију  уложено више од 1,7 милона динара. Окречене су све просторије, замењен је намештај, комплетно опремљена кухиња и трпезарија, замењен је кров, опремљена сензорна соба новом и савременом опремом“, рекао је Вучен.

Данас су уручени нов шпорет и машина за прање посуђа за опремање кухиње, што је једино од уређаја недостајало и није било замњено новим.

Вучен је додао да се на састанку са државним секретаром Пајкићем  разговарало и о унапређењу и реализацији пројекта који се односе на борачка питања.

„Хвала ресорном министарству и државном секретару Лаву Пајкићу на данашњој посети као и на реализованим пројектима који су утицали на побољшање услова за наше кориснике Дневног боравка Пуж. У наредном периоду чека нас још пројекта које ћемо реализовати пратећи и спроводећи политику ресорног министарства, Владе Републике Србије и председника Вучића“, закључио је први човек Општине Смедеревска Паланка.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here