Форум младих са инвалидитетом позвао је младе са инвалидитетом са територије Београда, Новог Сада, Ниша, Суботице, Зрењанина и Шапца да се пријаве на конкурс за ПРАКСУ ПО МЕРИ који је отворен до 25. јануара 2024. године.

Позив је упућен мотивисаним младима до 35 година, који имају жељу да уче кроз плаћену праксу. Радна пракса је обезбеђена у оквиру пројекта “Посао по мери: Економско оснаживање особа са инвалидитетом”, који финансира Америчка агенција за међународни развој (УСАИД), а спроводи Форум младих са инвалидитетом заједно са партнерима, са циљем унапређења учешћа особа са инвалидитетом на тржишту рада и јачања њихове економске независности.

Циљ програма је да се повећају шансе за запослење младих са инвалидитетом кроз стицање нових знања и вештина. Програм се реализује током фебруара и марта 2024. године, а током двомесечне праксе, Форум младих са инвалидитетом ће подржати практиканте покривањем трошкова превоза и топлог оброка.

Пријавом на конкурс, заинтересовани ће добити шансу да стекну практична знања у некој од 28 водећих компанија и послодаваца у Србији.

Један кандидат може да се пријави за две позиције, а одабрани кандидати ће, пре почетка праксе, проћи кроз припремну онлине радионицу Форума.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here