Добротворна изложба модних цртежа познатих домаћих модних дизајнера, отворена је у Рајићева Шопинг центру и сав приход од продаје цртежа донира се Удружењу „Задругарство“ из Крагујевца, чији су чланови особе са инвалидитетом.

Рођендански месец Рајићева Шопинг центра спаја моду, уметност и хуманост – као и прилику да и ви сами допринесете овој мисији.

На изложби су  представљени оригинални цртежи наших познатих модних дизајнера, попут Игора Тодоровица, Драгане Огњеновић, Даниеле Глишић, Милана Зејака и још многих других.

Занимљиво је да су радови штампани на рециклираном папиру, који производе чланови удружења Задругарство из Крагујевца, организације за подршку особама са инвалидитетом.

Сав приход од куповине цртежа донира се директно удружењу, чиме помажете њиховим корисницима.

Ова производна линија удружења “Задругарство” поред добротворног има и еколошки значај, будући да доприноси смањењу отпада, не укључује коришћење синтетичких материјала и лепкова и захтева минималан утрошак електричне енергије. Сам папир је 100% еколошки, а у његовој изради су коришћене различите технике обраде и рециклирање искоришћених паклица цигарета које су донирали наши суграђани.

„Задругарство“ је основано крајем 2021. године и прво је социјално предузеће у Крагујевцу специјализовано за производњу рециклираног папира, са мисијом оспособљавања за самостални живот одраслих особа са инвалидитетом и њихову интеграцију у друштво кроз укључивање у програме рада. У оквиру свог деловања, формирана је прва група корисника која је кренула на програм радне обуке за рециклажу и производњу папира.

Папир који су направили моћи ћете, током трајања изложбе, да купите у облику оригиналних модних цртежа, а уколико вам је потребно и празан.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here