Још од рођења 2020. године, Фу Бао је звезда Јужне Кореје, а њени обожаваоци одушевљено су пратили сваки секунд њеног живота у резервату Панда Њорлд, тематском парку зоолошког врта у граду Јонгин…

Међутим, најпознатија и најомиљенија џиновска панда у земљи ће се у априлу опростити од Јужне Кореје. Наиме, сада су у току припреме за њено путовање у нови дом у Кини, пишу светски медији, а преносе портали.

Током последње недеље током које су посетиоци раније овог месеца могли да виде Фу Бао, чекали су и по пет-шест сати само да би видели славног медведића на пет минута. Управа парка ограничила је време гледања панде због великих гужви.

Последњег дана када су посетиоци могли да дођу до ње, 3. марта, Фу Бао је добила и бројне поклоне за опроштај, укључујуц́и лутку панду направљену од бамбуса, букет цвец́а и комаде хлеба у облику срца – које су јој поклонили њени чувари.

Рођена од родитеља Аи Баоа и Ле Баоа у јулу 2020. у оквиру кинеског програма „панда дипломатије“, Фу Бао је прва природно узгојена јужнокорејска панда.

У данима након њеног рођења, из парка су на друштвеним мрежама омогућили обожаваоцима да нон стоп прате снимке Фу Бао. YоуТубе канал на ком су емитовани снимци привукао је више од 1,2 милиона претплатника и од фебруара премашио 500 милиона прегледа.

И двосатни видео који приказује живот Фу Бао од рођења до детињства прикупио је 1,6 милиона прегледа, док су најновији видео снимци пуни топлих порука посетилаца.

„Фу Бао, ти си благо које нам је дошло као чудо током тешке пандемије ковида“, стоји у једном коментару на Јутјуб каналу.

Захваљујуц́и великој популарности Фу Бао, њен посвец́ени чувар из зоолошког врта такође се нашао у центру пажње, поставши помало и сам звезда друштвених мрежа.

Често називан њеним дедом, Канг Чул-Вон је објавио сопствену опроштајну поруку за Фу Бао. Он је објаснио да је посебна љубав корејског народа према малој панди почела видео снимцима на друштвеним мрежама који су дељени током пандемије ковида, када је зоолошки врт био затворен.

„Донела је срећу нашем друштву на много начина у тешким временима током корона вируса“, ​​рекао је Канг у видео снимку објављеном на Јутјубу.

Постоји неколико видео снимака мале панде који су били посебно популарни код гледалаца.

На једном од њих, Фу Бао се чврсто држи за Кангову ногу, не желећи да је пусти, док се нежно окреће по соби. После многих покушаја да размота њене снажне руке, он се коначно одваја од ње.

Други кратки видео приказује Фу Бао како држи Кангову руке док се опушта на дрвеној клупи. Док јој чувар зоолошког врта нежно гура руку како би могао да извади телефон из џепа, панда чврсто стеже своје руке око његове леве руке. Након што је успео да јој покаже нешто на телефону, она се откотрља на леђа.

У саопштењу из Компаније Еверленд наводи се да ће Фу Бао бити пребачена у Кинески центар за очување и истраживање џиновских панди у провинцији Сечуан почетком априла.

Према споразуму Самсунг Ц&Т, матичне компаније Еверланда, и Кинеског удружења за заштиту дивљих животиња, панде морају да буду враћене у Кину пре него што напуне четири године.

Кина је позајмила своје драгоцене медведе зоолошким вртовима различитих земаља током година као животиње „амбасадоре добре воље“, док такође води програме очувања за побољшање статус панди, које се више не сматрају угроженом врстом.

Панде које су део кинеског програма користе се као поруке пријатељства између Кине и земље у које ове животиње иду на позајмљивање.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here