ДЕЧИЈИ ДАН НА КУЛТУРНОМ ЛЕТУ

0
209

У центру Смедеревске Паланке и данас је, поводом 12. августа – Међународног дана младих, приређен програм за најмлађе суграђане, које су уживали уз аниматоре, мађионичаре, друштвене игре, али и слаткише- крофне из популарне пекаре ПУ “Чика Јова Змај”.

Поклони малишанима, међутим, стигли су и из Београда, а донео их је државни секретар министарства за бригу о породици и демографију Мирко Јанић, којем је пре сусрета са најмлађима председник Општине Николе Вучена на радном састанку представљена демографска слика Смедеревске Паланке и мере које се спроводе као олакшице породицама.

Да је брига о деци и породицама међу најважнијим задацима говори и податак да је то министарство на недавном конкурсу за финансирање пронаталитетних мера у локалним самоуправама подржало пројекте у 52 локалне самоуправе, међу којима је и Смедеревска Паланка.

Општина Смедеревска Паланка је на овом конкурсу добила три милиона динара за финансирање поступака биомедицински потпомогнуте оплодње што ће допринети да се још неки парови у овом делу Србије остваре као родитељи. Општина је, такође, из сопствени срестава издвојила још два милиона динара како би се овим програмом обухватило што више породица.

Председник Општине Никола Вучен захвалио је Кабинету председника Републике Србије, саветнику за културу Дејану Савићу што су изабрали управо Смедеревску Паланку за одржавање “Културног лета”, као и државном секретару Министарства Мирку Јанићу што су посетили Паланку, а деци поручио да су улпшали дан и украсили град осмехом и грајом.

Дружење са децом организоано је у оквиру манифестације “Културно лето” које траје и током августа.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here