У оквиру пројекта „Премошћавање дигиталног јаза у Србији за најугроженију децу“, који је реализован од новембра 2020. до септембра 2023. године, изабрано је 30 школа из 28 локалних самоуправа, а међу њима и ОШ “Олга Милошевић” из Смедеревске Паланке.

Резултате пројекта представио је директор ОШ „Олга Милошевић” Дарко Димитријевић рекавши да су то кључни приоритети у дигитализацији образовања, а бенефити реализованог пројекта рад библиотеке дигиталних технологија, рад Клуба за учење, значају Летње школе, развијању и унапређивању дигиталних компетенција ученика и наставника, као и о плановима за наредни период и одрживости реализованог пројекта.

У оквиру пројекта пружана је и психосоцијална подршка – стручни сарадници су након обуке, како на школском, тако и на локалном нивоу у 10 општина, у бројне превентивне, промотивне и интервентне активности укључили више од 17.000 ученика.

Национална мрежа психолога и педагога, као саставни део пројекта, организовала је велики број вебинара у циљу подршке школама и локалним мрежама стручних сарадника.

Поносни што смо изабрани да будемо међу 30 школа које су део овог важног пројекта. Опрема коју смо добили уз подизање дигиталних компетенција ученика и наставника су значајно унапредили рад школе, a ученици имају прилику да раде на модерним таблетима. Ово је значајна подршка за нас да подигнемо капацитете и убрзамо модернизацију наше образовне установе, рекао је Димитријевић.

Пројекат су реализовали Министарство просвете, науке и технолошког развоја и УНИЦЕФ, уз финансијску подршку Европске уније.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here